CAP DE SETMANA DEL 7-8 DE NOVEMBRE

.
Seguim avançant amb la tardor i les temperatures són més pròpies de l'estiu. Això ho aprofiten part dels nostres socis viatjant al País Basc a la mítica Behovia - San Sebastián. A veure qué ens expliquen....



51 BEHOVIA -  SAN SEBASTIÁN 08-11-15

Crónica cedida per Tito Pueyo:


Parlen de la Behovia com una cursa que s'ha de fer, que s'ha de viure.
Parlen d'una organització espectacular, tot ben cuidat per a que al corredor no li falti de res.
Parlen d'una multitud de gent però que alhora no hi ha cues.

I com diuen meravelles de la Behovia, amb l'Anna l'any passat vam decidir anar-hi. Gatxia va ser una de les persones que ens la va aconsellar i li vam fer cas. Així que el 8 de novembre teníem una cita al País Basc.
La inscripció s'ha de fer amb molta antel·lació, sinò tens opcions de quedar-te fora (és curiós...43€ per 20k i tothom paga religiosament...) Realment és una bestiessa...35.000 persones i unes tantes que es queden fora ja que no hi ha prou allotjament per tots. Nosaltres ho vam comprovar. Amb l'Anna vam buscar on dormir però no trobàvem el que volíem, així que li vam demanar a l'amic Antonio Morilla si ens prestava la furgo per fer el viatge i dormir allí. Antonio és una de les persones que mai falla i va accedir.

Per tant, el 7 de novembre deixem els nens amb els "iaios" i tenim per davant 24h de novios sense nens, i després de un any i mig sense tenir-ho, vam marxar molt il·lusionats de viatge (això sí, trobant els nens a faltar desde el minut 1)

Arribem a San Sebastià, entrem a Anoeta que és on està la recollida de dorsals i aparquem la furgo allí. Decidit, aquí dormirem.

Recollida de dorsals, de samarreta i a fer tapes i sopar amb els amics Eloi i Ester. Això sí, abans recollida del ticket de tren per a poder viatjar a Behovia al dia següent.
La Behovia és una cursa caos. Explico: Ens aixequem a les 7h del matí per còrrer a les 10:40, i això que estem al lloc Perquè? A les 7:50h agafem el tren que ens porta a Irun. Després un autobús lanzadera que ens porta a Behovia i allí deixem la roba que recollirem a l'arribada. A les 9:30h sortida dels handbikes, dels rollers i a les 10h sortida dels èlit. A partir d'aquí sortides dels diferents calaixos fins les 11:30h!!! Brutal! Clar, per fer sortir a 35.000 persones d'una manera organitzada....Total, que ja que anem a la Behovia, anem a veure el "tinglao" desde primera hora.

Personalment anava a Behovia a veure el espectacle. Sense objectiu de marca, però si que volia veure com anaven els entrenaments. Però, degut a una lesió de l'Anna que no acabava de recuperar i que no sabia com aniria, vaig decidir còrrer amb ella. Per tant, enlloc de sortir al meu calaix de les 10:03 vaig sortir al seu de les 10:41. Això es pot fer, però si t'adelantes al teu calaix, a la Behovia et desqüalifiquen. Ho trobo bé.

10:41 - LA NOSTRA SORTIDA
Ens juntem amb Gatxia que avui corre a casa i Oscar (el cusí). Abans havia sortir l'Eloi Moragues a la sortida de les 10:01.
Música a tot drap amb un "peaso" equip de so que feia por, i jo pensant...com m'agradaria fer d'speaker aquí en aquest "tinglao". Algun dia...
Sortim a ritme tranquil per a que el bessó i turmell de l'Anna no pateixin, però aquí es suma un fort constipat que arrossega i que no li deixa respirar. Avui será un dia dur, però com l'Anna és dura, doncs "pallá que vamos"
Realment, desde el km0 fins al km20 tot igual:
Pujades i baixades que confirmen que la Behovia no és una cursa per fer marca.
AMBIENTASSU! Gent i gent als dos costats de la carretera animant sense parar. Brutal.
Animació i avituallaments continus.
Chechu i Eli al final de la pujada de l'autovia (la més forta). Gràcies!

Sincerament, la gent no parava d'aplaudir. L'Anna i jo amb la pell de gallina i ens anàvem dient..."quina pasada" i sense pensar-ho ens sortien aplaudiments cap als milers de persones que ens estaven animant. Sense paraules.

I l'arribada, a la platja de la Concha. 1 km amb gent, gent, i més gent que t'empenyen a meta amb més de 20 arcs. Un espectacle.

I tot ben organitzat. SÍ. Cap cua, 35.000 persones que circulem sense taps i que recollim la medalla, la bossa d'avituallament i la bossa del guarda-roba en un moment. Un 10.

Personalment només canviaria la vestimenta de la sortida, però...m'estic tornant un "triquismiquis" i massa perfeccionista desde que faig esdeveniments. No em feu cas.

Relatiu al temps meteorològic - 27ºC!!! Motiu que va fer que hi haguèssin més de 400 retirats, 27 ingressats i 1 mort (que mai sabrem el motiu) En 35.000 persones hi ha 35.000 històries...


Pos.9.804 - Gatxia - 1h45'39"
Pos. 14.207 - Anna Saura - 1h53'15"
Pos.14.216 - Tito Pueyo - 1h53'16"
Pos.15.007 - Raki Garsaball - 1h54'36"

Tornarem? Sí.
Però més endavant.









No hay comentarios: